Argentinië reizen

atacama - argentinie reizen

Ben jij nog op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming? Dan is door Argentinië reizen zeker een aanrader! Voor veel mensen staat dit land niet op het lijstje met landen die zij nog eens willen bezoeken en dat is erg jammer. Het land heeft namelijk ontzettend veel te bieden, waardoor er echt voor iedereen wel iets te doen is, wat jouw favoriete manier van vakantie vieren ook is. Dit is mogelijk doordat het om een groot gebied gaat, Argentinië is na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika. Doordat het bovendien heel uitgestrekt is, het is ruim 3500 kilometer lang en het beslaat bijna de hele zuidelijke punt van Zuid-Amerika, is in Argentinië reizen echt iedere keer weer een ware ontdekkingsreis. Er valt in ieder deel van het land weer iets anders te zien, te doen en te beleven. Het zal dan ook niet verrassen dat wie hier eenmaal geweest, hier graag nog weer eens naar toe gaat. Naar Argentinië reizen is dus zeker aan te raden als jij eens wilt genieten van prachtige natuur met een grote verscheidenheid en een interessante cultuur.

Door heel Argentinië reizen

Als je door Argentinië reizen gaat, dan kun je zoals gezegd van heel veel verschillende landschappen genieten. Zo is er de majestueuze Andes, met de hoogste bergtoppen van het westelijk halfrond. Hier vind je een typisch berglandschap, met ruige kloven en gletsjers. Tegelijk vind je in deze noordwestelijke regio ook woestijngebieden met cactussen en zoutmeren. In het noordoosten vind je een subtropisch landschap met prachtige rivieren, watervallen en jungle. En natuurlijk ook ondoordringbare moerassen. Ga je naar het zuidelijk deel van Argentinië reizen, dan kom je terecht in de regio die Patagonië genoemd wordt. Dit is een ruig gebied met vele meren en gletsjers, besneeuwde bergtoppen en enorm grote bossen. In het midden van Argentinië vind je dan nog de pampa’s, grote vruchtbare vlakten. Wat natuur betreft is het dus een zeer gevarieerd gebied en ieder deel van het land heeft zo zijn eigen schoonheid. Maar niet alleen de natuur is de moeite waard, ook de cultuur is het natuurlijk zeker waard om ontdekt te worden. Prachtige koloniale steden zijn er te vinden, waar je volop kunt genieten van het goede leven. Heerlijk eten en lekkere wijnen en dan natuurlijk nog genieten van de tango. Er valt dus op ieder moment wel wat te genieten als je door Argentinië reizen gaat.

Reis met Atacama

Hoe zorg je er nu voor dat je niets moois mist als je door Argentinië reizen gaat? Door ervoor te kiezen om te reizen met Atacama, specialist op het gebied van reizen door Zuid-Amerika. Je kunt bij hen individuele reizen hier naartoe boeken en door hun grote kennis van dit continent kunnen zij jou als geen ander tips geven over wat je absoluut zou moeten bezoeken. Wie naar Argentinië reizen gaat, zou bijvoorbeeld zeker een bezoek moeten brengen aan:

  • Perito Moreno, de mooiste gletsjer wereldwijd
  • de Iguaza watervallen, er is geen andere plek op de wereld waar zo’n volume water over basalten kliffen naar beneden stort
  • Fitz Roy en El Chaltén, voor de mooiste trektochten die je in dit land kunt maken

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer pareltjes om te ontdekken. Wat dacht je van mooie steden als Buenos Aires en Bariloche? Bij Atacama kunnen zij jou de mooiste reizen aanbieden en je zult na afloop gegarandeerd nog eens naar dit land willen gaan. Want hoewel rondreizen heel goed mogelijk is, kun je onmogelijk tijdens één vakantietrip door heel Argentinië reizen. Je zult dus zeker weer bij Atacama terugkomen om nog zo’n schitterende reis naar Argentinië te boeken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn