Aanschaf brandwerende kluis

Onlangs ontving ik mijn diploma van de universiteit. Je krijgt dat zowel digitaal, als op papier. De papieren versie dien je goed te bewaren, zodat je het altijd bij de hand hebt. Nu heb ik in mijn leven al wel wat belangrijke documenten bewaard. Daarbij kun je denken een middelbare school diploma, of bijvoorbeeld belangrijke spullen uit mijn jeugd. Het was nu echter tijd voor een definitieve oplossing: ik wilde al mijn belangrijke spullen veilig en vertrouwd op kunnen slaan. Mijn oog viel daarom op een brandwerende kluis. Ik zou graag willen vertellen hoe ik mijn kluis heb uitgekozen en waar ik op heb gelet. Hopelijk helpt dat wanneer jij ook een brandwerende kluis wilt aanschaffen. Hoe ben ik te werk gegaan?

  • Onderzoek naar kluizen
  • Bepalen van de toepassing
  • Het kiezen van het slot

Ik moet eerlijk bekennen: ik had niet eerder overwogen een kluis te kopen. Laat staan een brandwerende kluis; ik had daarvoor gewoonweg niet genoeg belangrijke spullen. Het was voor mij daarom echt even puzzelen. Hoe herken je bijvoorbeeld een goede kluis, of hoe worden kluizen getest? Een goede kluis is te herkennen aan een bepaalde certificering. Die certificering geeft aan hoe lang een brandwerende kluis haar inhoud kan beschermen. De hoogste certificering, EN 1047-1, staat garant voor een optimale bescherming. Deze kluizen zijn grondig getest, tot temperaturen van wel 1100 graden. Kluizen met dit label zijn uiteraard een stuk duurder dan de minder goed beveiligde exemplaren. Het is daarom de vraag: heb je inderdaad een brandwerende kluis nodig van deze kwaliteit? Bewaar je bijvoorbeeld een USB-stick met wat vakantiefoto’s, dan is het absoluut niet noodzakelijk. Bewaar je belangrijke documenten, of een afstudeerproject, dan kan het wel degelijk belangrijk zijn dat je net wat meer tijd hebt. Denk eraan: het label van een brandwerende kluis bepaalt niet of de kluis wel of niet vuurbestendig is, maar geeft een tijdsindicatie van de periode waarin je documenten veilig zijn.

Brandwerende kluis voor documenten

Bewaar je elektronische apparaten in de kluis? Dan moet deze een beter certificaat hebben. De meeste apparaten geven namelijk de geest bij temperaturen boven de 50 graden Celsius. Voor documenten ligt die grens een stuk hoger. Omdat ik enkel van plan was documenten te bewaren, had ik niet direct behoefte aan de best mogelijke beveiliging. Ik wilde daar graag, ook vanwege de kosten, wat onder gaan zitten. Dan komt de volgende vraag: welk type slot kies je uit? Een sleutelslot lijkt misschien de logische keuze. Er breekt brand uit, je grijpt de sleutel en loopt naar de kluis. Je haalt je belangrijke documenten tevoorschijn en gaat veilig naar buiten. Het komt echter voor dat je niet precies weet waar de sleutel ligt. Het kan ook erger: je verliest de sleutel en kunt de brandwerende kluis ook zelf niet meer openmaken. Een elektronisch slot heeft deze problemen niet. Hier is het echter van belang dat je de code onthoudt. Wanneer de temperatuur oploopt, willen deze systemen ook wel eens uitvallen. Omdat de kluis in de regel moeilijk te verplaatsen is, loop je dan kans dat je belangrijke documenten verliest. De verschillende sloten hebben dus verschillende voor- en nadelen. Bekijk voor jezelf wat jij het prettigst vindt. Ik ben persoonlijk gegaan voor een elektronisch slot.

Professionele kluizen tegen vuurvaste prijzen

Ben je op zoek naar een brandwerende kluis? Surf dan naar https://www.kluis.be/brandwerende-kluis. Op deze site vind je professionele kluizen tegen zeer scherpe prijzen. Heb je vragen over een specifiek exemplaar, neem dan contact op met de klantenservice. Je kunt Fortimax Beheer bereiken via het opgegeven telefoonnummer, of middels het contactformulier. Ik ben zeer tevreden met mijn brandwerende kluis; waar wacht je nog op?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn