Houtworm bestrijden in jouw gebouw

Houtworm bestrijden

In ieder gebouw in Nederland is eigenlijk wel ongedierte te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van houtwormen en dan is het heel erg belangrijk om te kiezen voor houtworm bestrijden. Niemand zit natuurlijk te wachten op ongedierte, het geeft toch een vies idee dat er beestjes in jouw huis of bedrijfspand zitten, ook al zie je ze niet. Maar je hoeft ze niet te zien om er toch hinder van te ondervinden. Het lijkt misschien alsof houtworm bestrijden niet zo van belang is, omdat het hier om heel kleine diertjes gaat. Je ziet ze niet en zelf heb je er ook eigenlijk weinig last van. Ze zijn zelfs zo klein dat je ze eigenlijk nooit zult zien, deze larven van torren en kevers. En ook de schade die ze aanbrengen lijkt minimaal te zijn. Ze maken heel kleine gaatjes in houten meubelstukken en houten delen van jouw pand. Je moet echt heel goed kijken wil dit je opvallen. De enige reden waarom het mensen vaak opvalt dat zij last hebben van houtwormen, is door de kleine bultjes zaagsel die opeens op de grond verschijnen. Als je dit ziet liggen, dan weet je zeker dat dit ongedierte in jouw huis, schuur of bedrijfspand aanwezig is en dan weet je ook dat het tijd is om aan de slag te gaan met houtworm bestrijden.

Houtworm bestrijden is noodzakelijk

Je denkt misschien, is houtworm bestrijden nu echt noodzakelijk? Als je ze eigenlijk helemaal niet ziet zitten en je er zelf eigenlijk weinig hinder van ondervindt. Maar dat is slechts aan de oppervlakte, want houtwormen mogen dan voor weinig directe overlast zorgen, ze kunnen uiteindelijk juist voor heel gevaarlijke situaties zorgen en dat maakt dat houtworm bestrijden zo ontzettend belangrijk is. Deze wormpjes vreten zich namelijk echt een weg door alles wat maar van hout gemaakt is. Door de gangetjes die zij maken, zorgen zij ervoor dat houten constructies verzwakken. In het begin zal dit niet meteen voor een probleem zorgen, maar het kan er toe leiden dat de hele constructie van jouw gebouw verzwakt of dat stoelpoten opeens heel erg wankel worden. Zo kunnen er dus heel gevaarlijke situaties ontstaan als er niet op tijd iets gedaan wordt aan houtworm bestrijden. Wacht hier dus niet mee, laat het niet op zijn beloop, want voordat je het weet heb je opeens met een serieus en zeer gevaarlijk probleem te maken!

Neem contact op met Beestjes Kwijt

Wanneer weet je nu dat houtworm bestrijden in jouw huis, bedrijfspand of schuur noodzakelijk is? Daar kun je verschillende aanwijzingen voor vinden. In de eerste plaats kun je natuurlijk regelmatig houten meubels en constructies controleren op de aanwezigheid van gaatjes. Daarnaast kun je letten op de aanwezigheid van bultjes zaagsel, kleine witte wormpjes of volwassen torren of kevers in de buurt van hout. Ontdek jij een van deze dingen? Dan is het raadzaam om een specialist op het gebied van houtworm bestrijden in te schakelen. Deze beschikt over de juiste middelen om dit ongedierte te verwijderen. Een specialist in jouw buurt vind je snel via Beestjes Kwijt. Dit gaat heel eenvoudig:

  • jij neemt contact op met Beestjes Kwijt via telefoon of via het formulier op hun site
  • zij schakelen een ongediertebestrijder bij jou in de buurt in
  • deze komt bij jou langs en verdelgt het ongedierte

Zo ben jij snel van het probleem verlost en als je wilt komt de specialist later nog eens terug om te controleren of alle houtwormen ook echt verdwenen zijn. Voor effectief houtworm bestrijden neem je dus contact op met Beestjes Kwijt! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn