Houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden is echt noodzakelijk als je deze beestjes in huis hebt! Helaas heb je het vaak helemaal niet door dat ze er zitten. De larven kunnen echt al jaren aanwezig zijn voordat jij ze doorkrijgt. Helemaal in dikke balken kunnen ze zich vaak onopvallend in stand houden. Erg lastig natuurlijk! Als je niet kiest voor houtworm bestrijden, terwijl de diertjes er wel zitten, dan kun je echt last krijgen van problemen. Hun naam geeft het immers al aan, ze eten hout. Als je er niets aan doet en je laat ze rustig dooreten, dan kunnen ze dus van alles in jouw woning slopen. Ze kunnen in je houten vloeren gaan zitten, waarbij ze de vloerplanken na verloop van tijd dusdanig kunnen aantasten dat deze kapot gaan. Ook kunnen ze in je houten fundering gaan zitten en deze flink verzwakken. En ook je meubelstukken van dit materiaal zijn niet meer veilig als je dit ongedierte in je woning hebt! Je zit hier natuurlijk helemaal niet op te wachten, het levert immers gevaarlijke situaties op als constructies in huis aangetast worden en het is uiteraard ontzettend zonde als tafels en kasten lelijk worden. Daarom moet je dus altijd houtworm bestrijden zodra je door hebt dat dit in jouw woning zit!

Wanneer houtworm bestrijden?

Hoe weet je nu dat het tijd is voor houtworm bestrijden? Hoe herken je dat je last van dit ongedierte hebt? Er zijn verschillende tekens waar je op kunt letten:

  • aanwezigheid van kleine gaatjes in hout
  • kleine hoopjes zaagsel
  • kleine witte wormpjes
  • kevers in de buurt van hout

Waarom zijn dit nu belangrijke signalen? Als je kleine witte wormpjes ziet, dan zie je dus in feite de larf die je niet wilt hebben en weet je dus zeker dat je ze hebt en aan de slag moet met houtworm bestrijden! Kleine gaatjes ontstaan op het moment dat ze hun weg ergens doorheen gegeten hebben, het zijn de uitvliegopeningen. Hoopjes zaagsel zijn een teken dat de larfjes zich een weg door het houtmateriaal hebben gegeten. De larven ontpoppen zich uiteindelijk tot kevers, zie je deze veel lopen, dan zijn dit waarschijnlijk kevers die op zoek zijn naar een plek om hun eitjes te leggen. Er zijn dus verschillende punten waar je op kunt letten en als je iets hiervan constateert, is het dus raadzaam aan de slag te gaan met houtworm bestrijden.

Zelf aan de slag of laten doen?

Is houtworm bestrijden in jouw woning noodzakelijk, dan kun je hier zelf mee aan de slag gaan maar je kunt het ook uitbesteden aan een specialist. Het laatste is echt aan te raden. Natuurlijk zijn er in verschillende winkels wel middeltjes te vinden die je zou kunnen gebruiken voor de bestrijding, maar vaak werken ze toch niet zo efficiƫnt als je hoopt. Bovendien moet je wel wat weten over de manier waarop je dit het best aan kunt pakken. Een ongediertebestrijder weet als geen ander hoe hiermee aan de slag te gaan! Deze heeft veel ervaring met houtworm bestrijden en kan dit dan ook effectief voor jou uitvoeren. Zo weet je zeker dat je snel van dit ongedierte verlost bent! Hoe vind je nu een bestrijder bij jou in de buurt? Je kunt heel snel iemand vinden door even contact op te nemen met Beestjes Kwijt. Dit kan bijvoorbeeld via hun website beestjeskwijt.be of je neemt telefonisch contact met hen op. Zij nemen dan contact op met een bestrijder bij jou in de buurt die bij hen is aangesloten. Al deze bestrijders zijn gecertificeerd en hebben de nodige ervaring. Zo weet je zeker dat het houtworm bestrijden goed gebeurt en dat je echt van deze beestjes verlost wordt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn