Hypnose met vele doeleinden

Hypnose is een fenomeen dat veel mensen puur van televisie kennen. Ze hebben vast wel eens een show gezien waarbij een hypnotiseur iemand rare capriolen liet uitvoeren en daar werd dan vaak veelvuldig door een enthousiast publiek om gelachen. Hypnose is echter een middel dat in het dagelijks leven hulp kan bieden bij veel mensen. Hypnose Praktijk is actief in België en Nederland om kwalitatieve hypnotherapie te bieden die mensen kunnen ondersteunen in een strijd naar een beter leven, afhelpen van bepaalde angsten en op andere wijze baat brengen bij individuen.

Waartoe kan hypnose effectief dienen

Hypnose wordt al geruime tijd toegepast in de alternatieve gezondheidszorg. Het is een middel om mensen, jong en oud, bij te staan in een worsteling die zij hebben. Daarbij valt te denken aan:

  • Stoppen met roken
  • Afvallen en vermageren
  • Het tegen gaan van verslaving
  • Depressie
  • Onderdrukken van chronische pijn
  • Anorexia en boulimia
  • Bedplassen bij kinderen
  • Impotentie
  • Migraine
  • Prikkelbare en spastische darm

Dit is slechts een opsomming van enkele toepassingen waarbij hypnotherapie, mits gegeven door een goede hypnotherapeut bij een gerenommeerde praktijk, zeer zeker baat kan bieden aan mensen die hier last van hebben. Op hypnosepraktijk.net staat een nog veel grotere lijst met velerlei aandoeningen en situaties waarbij hypnotherapie verlichting kan bieden.

Een psychische aanpak voor veel voorkomende problemen

Hypnose is zeer zeker niet alleen toepasbaar voor medische zaken. Het is een manier om mentaal iemand zover te krijgen dat een bepaald gedrag kan worden afgeleerd of juist aangeleerd. Niet door permanente hypnose toe te passen, maar door het brein te stimuleren een bepaald patroon aan te nemen, waarbij men gaat inzien dat dit patroon kan helpen in een probleem. Hiervan geven we enkele tastbare voorbeelden: Angstaanvallen en fobieën zijn twee zaken waarvan is aangetoond dat hypnotherapie hierbij kan helpen om over angsten of bepaalde fobieën heen te komen. Paniekaanvallen horen hier ook bij. Hypnose neemt niet direct de angst weg, maar zal de persoon in kwestie doen laten inzien dat het om ongegronde angsten gaat en hiermee kunnen de angsten overwonnen worden. Dit kan bijvoorbeeld ook helpen in het opbouwen van zelfvertrouwen. Veel mensen kampen met een laag zelfvertrouwen. Hypnotherapie kan het zelfvertrouwen een boost geven en kan daarmee ook helpen bij naverwante problemen zoals stotteren of overmatig blozen en zweten. Wanneer u hier last van heeft is het verstandig om eens een hypnotherapeut te raadplegen. Hypnotherapie kan deze problemen aanzienlijk verminderen of soms zelfs oplossen. Andere verwante zaken als plankenkoorts, sociale angst, faalangst bijvoorbeeld voor examens op school of het rijexamen vallen hier ook onder. Waar hypnose ook goed bij kan helpen is het afleren van slechte gewoontes. Afvallen werd al eerder genoemd, maar dit kan bijvoorbeeld door middel van een virtuele maagring, waarbij de hypnose ervoor zorgt dat u minder trek heeft in eten en sneller vol zit. Ook kunt u nagel bijten afleren, woedeaanvallen beter beheersen, stoppen met tandenknarsen en uw slaapproblemen aanpakken. Tot slot is hypnotherapie ook een goed middel bij traumaverwerking en rouwverwerking. Als u hier hulp bij nodig heeft is het aan te raden zeker eens met een hypnotherapeut te praten, niet alleen lucht praten op, maar er kan heel gericht een plan gemaakt worden om het leven weer dragelijk te maken, zonder een nare gebeurtenis virtueel weg te stoppen. U ziet, bij Hypnose Praktijk kunt u voor vele zaken terecht en bent u in goede handen om uw probleem aan te pakken en te verminderen. Stelt u uzelf open voor de mogelijkheden, want er zijn al zoveel mensen u succesvol voorgegaan. Hypnotherapie werkt echt en daarom is het belangrijk om met echte professionals hiermee aan de slag te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn