Op zoek naar een gige camera?

Getcameras is een bedrijf dat graag zal willen bijdragen aan het verder ontwikkelen van de technologie. Hun business model maakt het mogelijk om het gebruik van machine vision camera’s, waaronder de gige camera, voor iedereen betaalbaar te maken. Daheng Imaging’s industriële camera’s zijn tot wel 50 procent goedkoper dan vergelijkbare camera’s die in Europa zijn geproduceerd. Hoe ze dit mogelijk maken? Door de focus te leggen op het hanteren van zo laag mogelijke productiekosten, het vermeiden van het inbouwen van onnodige functies in de camera’s, schaalvoordelen en lage arbeidskosten. De productie van Daheng Imaging’s camera’s, dus ook van de gige camera’s, vindt plaats in China. Dit zorgt ervoor dat de arbeidskosten laag kunnen blijven. 

Type camera’s van Daheng Imaging

Daheng Imaging produceert drie verschillende types machine vision camera’s. Al deze camera’s worden geproduceerd in China en worden tegen een voordelige prijs aangeboden op de website van Getcameras. De typen camera’s die aangeboden worden zijn:

  • USB2 Camera. De USB2.0 camera is de goedkoopste camera van Daheng Imaging. Verder is deze camera ook het makkelijkst te gebruiken. Een nadeel van dit type camera is dat de kabellengte en bandbreedte relatief gelimiteerd zijn. De USB2.0 camera kan gebruikt worden voor verschillende toepassen die een maximum van 1.3MP vereisen bij 30fps, of die 5MP vereisen bij 7fps. Hierbij moet de benodigde kabellengte niet groter zijn dan vijf meter.
  • USB3 Vision Camera. De snelste interface camera die aangeboden wordt op Getcameras is de USB3.0 camera. De USB3.0 camera heeft de grootste bandbreedte van alle camera’s van die aangeboden worden op de website van Getcameras. Verder gebruikt de USB3 Vision Camera de minste computer processor power van alle drie type camera’s van Daheng Imaging. De USB3.0 camera is ideaal voor hoge resolutie en hoge snelheid opnamen. Echter, de kabellengte van dit type camera is gelimiteerd tot slechts 4.6 meter.
  • GigE Vision Camera. Het derde type camera dat aangeboden wordt door Daheng Imaging is de gige camera. De gige camera wordt vaak gebruikt bij machine vision applicaties. Voor deze toepassingen zijn vaak langere kabellengtes nodig. Onder langere kabellengtes vallen kabellengtes die vijf meter of meer bedragen. De bandbreedte van de gige camera zit tussen die van de USB2.0 en USB3.0 in. De gige camera’s is geschikt voor zwel 20MP sensoren met lage frame snelheden, als lage resolutie camera’s met hoge frame snelheden. 

Gige Camera’s en accessoires

Natuurlijk biedt Getcameras ook verschillende accessoires en kabels aan, welke bijpassend zijn bij de diverse typen camera’s die zij verkopen. Alle accessoires, dus ook die voor de GigE Vision Camera, zijn getest en worden gesupport door de camerafabrikant van Daheng Imaging in China. Voor alle typen camera’s die Daheng Imaging aanbiedt, kunt u bij Getcameras een bijpassende kabel met schroef vergrendeling vinden. Deze kabels worden, net zoals de camera’s, tegen lage prijzen aangeboden. Andere accessoires voor industriële camera’s die u bij Getcameras kunt vinden zijn:

  • I/O kabel met schroef vergrendeling
  • PCle kaart met twee of vier USB3 poorten (USB3 HUB)
  • PCle kaart met twee of vier POE GigE netwerkpoorten
  • PCle kaart met twee of vier POE GigE netwerkpoorten

Naast kabels en PCle kaarten verkoopt Getcameras ook lenzen onder hun eigen merknaam GeT Lenses. De standaard kenmerken van deze lenzen zijn onder andere hoge kwaliteit, lage prijs, compact en weinig tot geen geometrische vervorming. Bij Getcameras vindt u dus altijd het product dat bij u past. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn